Må en 14 årig købe et kondom?

 

Af dreng på 14 år

Hej. Jeg har en kæreste og vi har snart været sammen i over 2 år nu <3 hun får mere og mere lyst til at snakke om hvornår vi skal have sex. Jeg vil på en måde gerne have sex med hende men så alligevel ikke fordi.
Jeg ved ikke om det er lovligt siden hun er 15 og jeg er 14 men jeg har fødselsdag i marts måned og hun har i september. Jeg spurte om vi ikke bare skulle vente til jeg var 15. Men så snakkede vi videre og vi ved ikke om vi må. Jeg vil gerne hvis vi må men en anden grund til jeg ikke vil er. Jeg ikke rigtig har den største “gynter” XD og synes det er flovt hvis hun ser den og tænker “kæft den er lille” så. Ved ikke hvad jeg skal gøre. Og må man overhovedet købe et kondom som 14 årig?

Svar

Hej! Ja, du må gerne købe et kondom som 14-årig. Du kan købe kondomer på apoteket, i butikker for personlig pleje, eller i supermarkeder.

Loven om bestemmer den seksuelle lavalder siger, at man kan blive straffet for at have sex med en, som er under 15 år, hvis man selv er over 15 år. Det er meget usandsynligt, at din kæreste vil blive straffet for at have sex med dig, hvis aldersforskellen er meget lille, og I begge to har haft lyst til at have sex. Hvis I gerne vil have sex, kan I derfor sagtens gøre det.

Loven er til for at forhindre, at meget ældre mennesker udnytter børn. Hvis nu din kæreste var 25 år, ville det måske være svært for dig at sige fra overfor din kæreste. Det kan være, at du tænkte at hun vidste, hvad der var rigtigt, fordi hun havde mere erfaring. Det kan også være, at du var bange for din kæreste, fordi hun måske var fysisk stærkere end dig.

I forhold til din penisstørrelse, er det helt almindeligt at være nervøs omkring at andre skal se en nøgen. Måske er hun også nervøs for, at du skal se hende nøgen. For nogen kan det være rart at fortælle den anden, at man er nervøs for at vise sig nøgen. For andre kan det også være rart, at man første gang har dæmpet lyset, eller rør ved hinanden under dynen. Når I bliver mere trygge ved hinanden, kan I tænde lyset eller have sex over dynen.

Har du selv et spørgsmål om krop, sex, følelser, kærester, seksualitet eller prævention kan du skrive til brevkassen på 70202281 mellem kl. 15 – 19 eller ringe eller chatte med os på Privatsnak.dk.

Skriv et svar