Spiser du også mindre kød?

Er du ligesom mange af dine jævnaldrende, der spiser mindre kød? En ny måling viser, at 72 % af de unge vil spise mindre kød.

Unge vil spise grønnere og 51 % efterlyser politisk handling. Det viser en ny undersøgelse fra Coop og DVF – Dansk Vegetarisk Forening.

72 % af de unge danskere mellem 18 og 34 år ønsker at spise mindre kød. Og halvdelen (51 %) mener, at politikerne har et ansvar for at reducere kødforbruget og fremme klimavenlig mad i Danmark.

Foto: Pixabay

Det viser en ny landsdækkende, repræsentativ undersøgelse, som Coop Analyse har udført i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening blandt 1.011 danskere mellem 18 og 74 år.

14 % af danskerne svarer i undersøgelsen, at de spiser enten fleksitarisk (vegetarisk de fleste af ugens dage) eller helt vegetarisk. Og i alt svarer over en fjerdedel af danskerne (27,5 %), at de spiser vegetariske frokostmåltider mindst 3-4 dage om ugen.

Foto: Pixabay

Klima er ved at overhale sundhed som den førende årsag

Sundhed er stadig den mest udbredte årsag til at spise vegetariske måltider, men årets undersøgelse peger på, at klima og miljø haler ind på sundhed som begrundelse for at spise kødfrit. Blandt unge har klima og miljø for længst overhalet sundhed som den mest udbredte årsag til at vælge vegetariske måltid.

Opbakning til politiske tiltag

De unges opbakning til politiske tiltag gælder ikke kun på et generelt plan, men gælder også fem konkrete politiske tiltag.

70 % af de unge mener, at afgifterne bør sænkes på frugt og grønt. Kun 6 % er uenige.

55 % af de unge mener, at der i folke-/grundskolen bør undervises mere i grøn madlavning i stedet for tilberedning af kød. Kun 15 % er uenige.

49 % af de unge mener, at det altid bør være muligt i offentlige institutioner (børnehaver, plejehjem etc.) at kunne vælge et vegetarisk måltid. Kun 13 % er uenige.

44 % af de unge mener, at de officielle kostråd mere tydeligt bør anbefale, at vi spiser mindre kød. Kun 18 % er uenige.

39 % af de unge mener, at staten bør investere mere i udvikling af nye plantebaserede fødevarer. 26 % er uenige.

 

 

 

 

Skriv et svar