Besøg og overnatning på nyåbnet ungdomsø

Ungdomsøen, der åbnede i slutningen af august, er kommet godt fra land. Muligheden for at komme ud af de vante rammer og blandt andet sove i shelters, telt eller værelser på det tidligere søfort midt i Øresund har vist sig at være meget populært.

Der har allerede har været mere end 1600 overnatninger og 2000 dagsbesøg på øen den første måned efter åbningen. Og bookingerne fortsætter, alene i oktober er der booket yderligere 1000 overnatninger.

Der er godt gang i besøgene på det det gamle middelgrundsfort midt i Øresund, som nu fungerer som Ungdomsøen. Fotograf: PR-foto Ungdomsøen

En ø midt i Øresund der skal vække unges lyst til demokrati, friluftsliv, fællesskab og skabertrang med den hovedregel, at det først og fremmest er de unge selv, der bestemmer, hvad de vil lave og hvordan. Det er i korte træk hvad Ungdomsøen går ud på. Tilsæt muligheden for at overnatte i telt, shelters og sovesale. 1,5 km gange at gå på opdagelse i og gamle kanonstillinger der kan bruges til alt fra koncerter til parkour og et havnebassin der indbyder til vandaktiviteter – så har du et attraktivt tilbud til unge mennesker:

Foruden de unge der individuelt besøger øen, er det særligt efterskoler, spejdergrupper, højskoler og andre større grupper af unge som besøgt Ungdomsøen. Dertil kommer virksomheder som bruger øen til at få en anden ramme om deres møder og konferencer.

Luftfoto af den 50.000kvm store Ungdomsøen midt i Øresund. Foto: PR-foto Ungdomsøen

Fakta om Ungdomsøen

Siden åbningen d. 24. august 2019 har Ungdomsøen, foruden unge gæster og grupper, været omdrejningspunkt for så forskellige aktiviteter som eksempelvis Buster Filmfestival, Musikfestivalen KUNE, Åben Ø arrangementer med mulighed for at prøve Stand Up Paddling, dykning og kajak samt en stor ‘klimaevent’ med Danmarks Naturfredningsforening, Noah og KFUM-spejderne.

Se mere her

I efterårsferien, i uge 42, fungerer Ungdomsøen blandt andet som platform for trailløb når 400 løbere den 13. oktober gæster Ungdomsøen til ‘Trails på Ungdomsøen’ ligesom hundredevis af spejdere hele efterårsferien holder store friluftlivs camps på øen.

 

Skriv et svar