Tag kørekort på Hørby Efterskole

For nogle år siden blev loven om kørekort ændret, så at man nu i en alder af 16 år og ni måneder kan starte på køreundervisning og få sit kørekort, når man er fyldt 17 år. Det har betydet, at rigtig mange efterskoleelever i 10. klasse nu typisk i de sidste måneder af efterskoleåret er i målgruppen og selvfølgelig gerne vil have kørekortet i hus inden sommerferien.

Hørby Efterskole har på den baggrund indledt et samarbejde med kørelærer Janne Stenberg fra Jannes Køreskole i Hjørring, så elever ikke individuelt skal ud og lave aftaler med forskellige kørelærere, hvor det kan blive svært at få passet teori og køretimer ind i forhold til efterskolens øvrige aktiviteter.

Kørelærer Janne Stenberg står for undervisningen af eleverne på Hørby Efterskole.

»Det er klart, at man gerne vil have et kørekort, når man fylder 17 år,« siger forstander Mogens Vestergård Pedersen. »Men det er rigtigt vigtigt, at vi i en travl efterskolehverdag får lavet en god plan. I samarbejdet med køreskolen har vi kunnet tilrettelægge tingene, så der er teoriundervisning på tidspunkter, hvor skolen ikke har andre aktiviteter, ligesom der også sagtens kan findes tidspunkter i løbet af ugen, hvor man kan komme til køretime uden for undervisningen i skolens prøvefag.«

På dette første kursus har otte af Hørby Efterskoles 10. klasse elever meldt sig til køreundervisningen, og går alt efter planen skulle det kunne lade sig at gøre, at de bliver færdig med det hele til sommerferien, så også den praktiske prøve i skolevognen med den motorsagkyndige er overstået.

»Selvfølgelig kan det være svært på dette tidlige tidspunkt i forløbet at sige noget om, hvor mange køretimer den enkelte elev skal have,« fortæller kørelærer Janne Stenberg, men skulle en eller flere elever lige mangle en time eller to, når efterskolen slutter, så får vi lagt en plan, hvor man så enten gør færdig hos mig i Hjørring eller afslutter køreundervisningen hos en kørelærer i nærheden af, hvor man bor.

Bliver denne første runde i køreundervisning på efterskole en succes for de involverede parter, er det planen, at Hørby Efterskole og Jannes Køreskole fortsætter samarbejdet i det kommende skoleår og tilbyder at starte hold, når der er en gruppe af eleverne, som opfylder alderskravene og som kunne tænke sig at tage kørekort som en del af efterskoleopholdet.

 

Skriv et svar