Er det bedst at tisse før eller efter sex?

Af pige på 15 år

Er det bedst at tisse før eller efter sex? Eller er det ligegyldigt?

Svar

Hej! Det er en rigtig god idé at tisse efter man har haft sex, fordi der er større risiko for at få blærebetændelse, hvis ikke man gør det. Piger/kvinder har en højere risiko for at få blærebetændelse end drenge/mænd, fordi deres urinrør er meget kort. Når du tisser efter sex, så fjerner du bakterier fra urinrøret og mindsker risikoen for at de kommer op i blæren. En fordel ved at tisse før sex kan være, at det også fjerner bakterier, man eventuelt kan overføre til sin sexpartner og at man ikke skal bekymre sig om at skulle tisse, mens man har sex. En overvejelse for nogen kan være, om man kan komme til at tisse under sex. Men det kan altså ikke lade sig gøre.

Har du selv et spørgsmål om krop, sex, følelser, kærester, seksualitet eller prævention kan du skrive til brevkassen på 70202281 mellem kl. 15 – 19 eller ringe eller chatte med os på Privatsnak.dk.

Skriv et svar