Fra barn til voksen - andre steder

Indianerdans og fire dages fest

Apache-indianerne i Nordamerika holder fest, når pigerne får deres første menstruation. Festen varer i fire dage, og der kan være flere hundrede gæster. En del af festen er en række ritualer, som markerer overgangen pige til kvinde. Indianer-pigen danser fx med ansigtet mod den opgående sol til en sang, der fortæller en gammel myte. Og på et tispunkt dækkes hendes ansigt med blomsterstøv og stænkes med hvid lerfarve.

LÆS OGSÅ: “Fra barn til voksen- konfirmation og mere”

Buddhistiske prinser

I Myanmar i Asien findes en etnisk gruppe, der hedder Shan-folket. De afholder en hel festival, når unge drenge kommer i puberteten. Festivalen starter med, at drengenes hår barberes af, og de næste tre dage skal drengene leve som prinser. På festivalens anden dag bliver de kronragede drenge klædt ud i farvestrålende prinsetøj. Fra nu af må de ikke røre jorden og skal derfor bæres rundt. På tredjedagen bæres drengene til templet, hvor de får en orange munkedragt og skal sige farvel til deres familier. I den næste måned skal drengene være lærlinge i templet, og i den måned får de kun deres forældre at se, når de går den daglige runde i byen for at samle mad til templet.

Små hinduistiske brude

Hos Newarfolket i Nepal skal unge piger giftes hele tre gange, før de anses som voksne. Det første bryllup er det vigtigste. Her bliver pigen i en ung alder gift med guden Vishnu. Det sker ved, at en skål med en frugt og en sort sten bæres frem. Frugten og stenen symboliserer Vishnu. I skålen lægger pigens far offergaver som penge, blomster og blade, mens moderen hælder helligt, rensende vand over pigens hænder. Senere vil pigen blive gift med solguden Syria og til sidst med en rigtig, levende mand.

 

Skriv et svar